sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Uusi ihastus

Minä vaihdan vuotta yhtä käsityötekniikkaa rikkaampana! Tässä siis se pukinkontista saamani kirja.


Tähän tekniikkaan olen joulunpyhinä uppoutunut. Niinkuin jo aiemmin sanoin, on ihanaa pientä näpertämistä, ja lopputulos niin kaunista. Jos tykkää tuollaisesta pikkutarkasta ja keskittymistä vaativasta näpertelystä, suosittelen! Jos taas lukeudut niihin jotka eivät saa langoista solmuja selvitettyä, ja mieluummin nappaavat sakset ja katkovat langat, kuin selvittelevät sotkuja, kannattaa ehkä jättää väliin. 

Käpypitsihän siis koostuu vain ja ainoastaan solmuista, joita tehdään ohuella virkkauslangalla. Kaikki on hyvin niin kauan kuin tulee virhe, ja kiristät solmun väärin ja varsinkin jos et heti huomaa sitä. Sitten sitä auotaan ohuesta langasta nuppineulan kanssa solmuja yksi kerrallaan..... se ON hidasta.

Olkoon niin tai näin, tämä nappasi kyllä minut pauloihinsa. Se ei varmaankaan yllätä minua yhtään tuntevia, mä oon siis oikeesti näin "hullu".

Yleensä en jaksa aloittaa uusia tekniikoita niin, että harjoittelisin jotain perusjuttua kauaa. Niinpä kävi nytkin. Ajattelin, että menen tarkasti kirjaa eteenpäin, kokeillen kaikki tekniikat, ja vaiheet ym. No, pari sivua ja muutaman lenkin jaksoin tehdä, kun tuli hillitön tarve tutkia, mitä kirjasta löytyykään.


Tähän kuvaan törmättyäni, katkeili langat harjoitustyöstä, ja piti ruveta etsimään sopivia lankoja tähän. Löytyi vain mustaa ja valkoista, mutta käyhän sekin. Ja tässä se on!


Ihka ensimmäinen omatekemäni käpypitsi. Kokoa pitsillä on n. vajaa 7cm kanttiinsa, joten pikkuruinen on. 

Toivotan jälleen lämpimästi tervetulleeksi joukkoon yhden uuden lukijan!

Kaikille tasapuolisesti OIKEIN IHANAA UUTTA VUOTTA! Juhlikaahan turvallisesti.

Ensi vuoteen!