lauantai 26. lokakuuta 2013

Kieritä pyöritä huivi

Tämän ihanan huiviohjeen bongasin Mummon pajukorista


Lankana Novitan valkoinen Säde, puikot 5mm


Äärettömän helppo tehdä, ja ihanan monikäyttöinen.... Näitä tulee tehtyä varmasti useissa väreissä lisää, on ihana töissä talvella lämmikkeenä, ja saa kiedottua hartioille niin monella eri tavalla.


Tämä huivi pääsi heti valmistuttuaan käyttöön, enkä edes ehtinyt pingottaa. Huivissa hieman näkyy, että jouduin pätkän käyttämään purkulankaa (säde on ihan järkyttävän hirveetä purkaa, ja virkattuna ei onnistu ollenkaan..), mutta tasoittunee ajan myötä.

perjantai 25. lokakuuta 2013

Ekaluokkalaisen pipo ja kauluri

Syksyn viilentyessä piti ekaluokkalaisellemme tehdä pikkupakkasten villapipo ja kauluri, jotka ei kutita.


Lankana Dropsin Baby merino, yhtä ihanaa lankaa kuin muutkin tuon merino-sarjan langat. aivan unelma, kun ei kutita, ei sitten yhtään!!!!


Pipon malli omasta päästä, ja poika halusi tupsun. Kaulurin malli muunneltuna Ullasta. Tein resoriosan yksinkertaisena, siis lyhyempänä, että on helpompi laittaa takinkauluksen alle, eikä aina jää jumiin vetoketjun väliin...


Toiselle pojallekin kauluri on jo valmis, mutta pipomallissa pitää kuulemma olla pystyraidat... ääks!


En ehkä ala kirjoneuleena tekeen, mutta jos kokeilis neuloo poikittain ainaoikein.... saas kattoo mitä tulee.

Mukavaista päivää kaikille!

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Taas tossut

Mä en kerta kaikkiaan pääse eroon tästä tossumallista. Taas tuli yhdet tehtyä, kun yritän tuhota lankavarastojani. Nämä onneksi löysivät jo kotinsa.



Omat tällaiset tossut, jotka tein n. 1,5 vuotta sitten, alkaa jo olla niin nuhraantuneet, että kohta pitää tehdä ihan itsellekin uudet....

maanantai 21. lokakuuta 2013

Virkattu kassi

Tilaa vievän matonkudevaraston tyhjennys jatkuu. Nyt sain täysin loppuun kulutettua mustan trikookuteen


Kookas kassi tästä tuli, mutta niin oli saajan toivekin. Hauska tuolla tavalla raidallisenakin, eikä tarvitse mitään muita koristeluja.

Värit ei oikein pääse oikeuksiinsa tässä kuvassa, mutta musta, valkoinen, vaaleanpunainen, yhdistelmä toimii hyvin.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Käpykorviksia

Näitä näkyy syntyvän eri väreissä... On niin mukavia tehdä, muutamat jälleen.


Mukavata alkavaa viikkoa kaikille, ja tervetuloa joukkoon uusi lukijani!

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tossut

Dropsin ohjeesta muokattuna syntyi nämä tossut.


Lankana Novitan 7-veljestä, poistunut raitaväri. (hamstrasin sitten kaupasta kaikki loput kerät kun oli poistotarjouksessa...joo,tein sen jo paljon ennen kuin asetin itselleni lankojen osto kiellon, joka on muuten pitänyt!) Tästä väristä tulossa siis "ihan vähän" jotain muutakin, mutta kun on niin ihana väri!


Nämä tossut menivät ystävälleni, jolla on viluiset varpaat, mutta tavallinen villalanka (siis myös tämä) kutittaa nilkkoja. Siksi tuo malli on jo aiemmin hyväksi todettu. Lämmittää nilkkaakin, mutta löysyydestään johtuen ei ole nilkan kohdalla ihossa kiinni, vaikka olisi paljaat jalatkin tossuissa.
 
Huomaan  jälleen ilokseni saaneeni uuden lukijan, mukavaa! Tervetuloa. Ja kiitos taas ihanista komme

lauantai 12. lokakuuta 2013

Kasseja

Lisää näitä kääntökasseja tuli vielä ommeltua, kun kankaita oli yltäkyllin....


Tämä ensimmäinen kassi jää takuuvarmasti itselleni, sitä en anna eteenpäin. Paitsi että siitä tuli tosi mieleinen, olen kankaan saanut joskus, nyt jo edesmenneeltä rakkaalta mummiltani. En tiedä mihin hän on kankaan alunperin hankkinut, ja kuinka vanha se on, mutta silloin ihastuin siihen välittömästi. Kangasta ei ollut kovin isoa palaa, ja se onkin odottanut vuosia kaapissa sopivaa käyttötarkoitusta. Kassiin sitä oli juuri sopivasti! Tällä kassilla on tunnearvoa. Vuorina luonnonvalkoinen puuvilla.


Vaaleansinisestä verhosta tuli vähän hillitympi kassi, joka on samaa kangasta molemmin puolin.


Lastenhuoneen verhokankaan jäännöspalasta tuli vielä yksi kassi, aika hauska...


Kääntöpuolella tuollainen toinen, vähän hillitympi verhokuosi.


Tässä kokonaisuudessaan toinen puoli "viidakkokassista". Tämä kassi on sellainen, jota oikeasti kuvittelen että voisi käyttää tilanteen mukaan kumminkin päin.

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Hipon isoveli

Aiemmin tekemäni Virtahepo oli kovin yksinäinen, ja sille piti saada kaveri....


Saanko esitellä: Hipon isoveli. Tämä on noin puolet isompi kuin eka pikkuinen. Pituutta vajaa 60cm ja korkeuttakin lähes 30cm. Jostakin vanhasta paksusta "nauhamaisesta" langasta. Mitään muuta en tuosta väriyhdistelmästä ole osannut tehdä.


Nyt on siis Hippoja kaksin kappalein.

tiistai 8. lokakuuta 2013

Kirjoja kerrakseen

Kesän ja syksyn aikana minulle on jostain kumman syystä kertynyt yksi jos toinenkin neule ja virkkaus aiheinen kirja...


Kirpputorilöytö, jossa AIVAN IHANIA mallineuleita, ja paljon sellaisia, mihin en ole ennen törmännyt. Englanninkielinen, mutta selailtuani uskoisin ohjeista selvän saavani. Ohjeet aika lyhyitä. Sormet syyhyää tämän kirjan kimppuun tosissaan.


Lahjaksi saatu kirja, jossa muutamia kivoja juttuja, joita voisi kokeilla.


Tämän sain myös lahjaksi, paljon neulemalleja perusjutuista monimutkaisempiin.... paljon tuttuakin.


Itse tilattu kirja, josta jossain vaiheessa käyttöön lähinnä ehkä nuo reunapitsit, ja ainahan kukkia ja neliöitä joka paikkaan tarvitsee.


Jälleen saatu kirja, johon en ole vielä uskaltanut tarkemmin uppoutua, koska juuttuisin sen uumeniin vallan.... Pitää paneutua sitten kun to do listalla vähän vähemmän jonoa (tuleekohen sellaista hetkeä, epäilen...)


Aina jotain tarpeellista...


Tää on ihana!!! Tuon seuraavan kirjan tilasin varta vasten äidiltäni, Viron matkalta tuliaisina, ja sain tämän kuulemma "kaupan päälle", mutta vähintään yhtä hyvä kuin seuraava.


Pitsit kuin koruja; nyt pääsee taas vironkielen sanakirja käyttöön hyllystä pölyttymästä. Vai olisikohan enemmän nykyaikaa käyttää google translatoria, ainakin nopeampaa. Yllättävän äkkiä termit jää mieleen, olen kuitenkin jonkin verran tehnyt virkkauksia ja neuleita vironkielisistä ohjeista, ja hyvät kaavapiirrokset kyllä korvaa ontuvaa kielen ymmärtämistä.

Huh, on tuossa vähäksi aikaa idean poikasta.

maanantai 7. lokakuuta 2013

Lumottua

Lumottu pipo valmistui, ja samaan syssyyn myös tuubi samalla mallilla. Nämä eivät kuitenkaan ole "samaa paria" vaikka tässä samassa kuvassa ovatkin.


Pipo lähtee sukulaistytölle. Kaksinkertaisella Schachenmayrin Fine Woolilla neulottu.


Malli tällainen aavistuksen pidempi, joka vähän "pussittaa"


Tuubihuivi on jo aiemmin neulomalleni pipolle kaveri, ja se on Dropsin Merino Extra Finea....



Ilmojen viilentyessä on kiva kääriytyä lämpimään....

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Virkattu huivi

Ihan ensimmäisenä haluan taas kiittää teitä rakkaat blogiystävät. Ilokseni olen huomannut, että aivan uusiakin tuttavuuksia on innostunut jättämään kommenttejaan, niiden tuttujen lisäksi. Kiitos ihan jokaiselle! Lisäksi olen saanut vähälle aikaa useammankin uuden lukijan. Tervetuloa! Toivottavasti viihdytte seurassani.

Ja käsitöihin. Mm. yksi virkattu huivi on valmistunut. Ohje täällä. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta yhdistin tämän renkaaksi, että voi käyttää tuubin tapaan.


Lankana tuo ihana Dropsin Cotton viscose. Aikas ihana.

Syksyn tullen on alkanut kummasti taas neulotuttaa, ja neuleita onkin kesken tosi monta, (niiden lisäksi toki myös virkkuita ja muita...) kun kaikkia tekisi mieli tehdä yhtä aikaa... Tässä muutamia makupaloja:


Lumottu pipo tulossa tässä. Onneksi tein keväällä sen ohjeen (johon pääsee täältä). En nimittäin itsekään enää muistanut kaikkia koukeroita.... 


Tässä toinen, vähän suurempi urakka, siitä lisää myöhemmin...

Aurinkoista sunnuntaipäivää juuri Sinulle!